fbpx

9 причини да изберете планината през лятото

1. Впечатляващите пейзажи
Слънцето, залязващо над езеро, пейзажът, разкриващ се над планински проход, поляни с диви цветя – всяка от тези гледки може да ви впечатли, без съмнение. Това е щастието в чисто вид.

2. Чистотата на въздуха
Вдишайте, издишайте, вдишайте, издишайте … Чистият въздух е навсякъде, отвън и вътре в сградите. Това ви кара да се чувствате здрави и ободрени. И отваря апетита. А колко пирятно се спи на чист въздух през лятото…

3. Величието на природата
В планината сте заобиколени от природата. Чисто, автентично, вечно… Нищо не е по-естествено от природата. Възползвайте се напълно от регионалните и националните паркове, в които има добре маркирани пътеки, забележителни места, живописни пътища … и прекрасните села, в които можете да завършите пътуването си.

4. Срещи и открития
Открийте местна мандра, посетете параклис, разходете се из занаятчийски пазар, посетете живописните градове в съседната долината. В програмата ви винаги може да има нещо приятно и неочаквано.

5. Просто съзерцавайте
Дори ако спортът и разходките не са за вас, планините са за всеки. Няма нужда да се изпотявате, достатъчно е само да сте там. Отпуснете се на някой балкон, на селски площад или близо до езеро. Изгубете се сред красивата природа, чистия въздух, тишината, уханието на цветя и дървета. Вие сте на почивка!

6. Активности в планината
А ако сте любител на силни усещания, планините са вашето място. Тук можете да практикувате  различни спортни активности – във въздуха, по сушата и по вода, така че се отдайте на удоволствията и емоциите си. Всеки ден предлага нещо ново.

7. Култура и история
Планините са съкровищница за културното наследство. Религиозни сгради, крепости, музеи (както на закрито, така и на открито), исторически забележителности … Историята, традицията и културата са навсякъде.

8. Топло посрещане
От отсядането в селска ферма до престой в 4-звезден хотел; от пикник до водопада до най-добрия ресторант в околността – планините са подходящи за всеки вкус и за всички бюджет. Независимо дали харчите по-малко или повече, това, което предлагат планините, ще ви хареса.

9. Каквото пожелаете
В планината всичко зависи от вас: дали да сте в приятна компания или да се отдадете на  уединение – избирате вие. Дали да сте енергични и активни или спокойно да се вглъбите в  себе си. В планината ще намерите атмосферата, която ви подхожда. Отдалечена хижа само за вас, селски празник или просто да поседнете на някое кафене и да срещнете нови хора.  

Планините предлагат приятна прохлада в горещите летни дни и нощи. И мнозина ги предпочитат в най-топлите летни месеци. Море или планина – изберете вие. А защо не и двете.  

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 2 част

Днес продължаваме с втората част от нашия списък с припамливи италиански предложения за едно незабравимо лято, а и защо само едно… Помпей Италия е потънала в история – от красивите до внушаващите страхопочитание до нещата, които просто ТРЯБВА да видите – град Помпей е едно от тях. Унищожен от планината Везувий преди почти 2000 години, […]

прочетете повече