fbpx

Airbnb търси човек, който да живее в Сицилия за една година, без наем

Studio Didea реновира историческа сграда в Самбука, село в Сицилия, където се провежда новият конкурс на Airbnb и част от програмата „Къщи от 1 евро“.

Благодарение на дистанционната работа, която позволи на мнозина да са в движение или вкъщи, без да губят трудовите си ангажименти, Airbnb търси гост, готов да живее една година в Самбука ди Сицилия – наречен през 2016 г. „Най-красивото село в Италия“ – и да стане домакин на триетажна напълно реновирана къща. Единственото условие е да сте пълнолетни и да наемете една от стаите на къщата за поне девет месеца,като запазите и приходите. Звучи като сън, но в действителност е голямо предизвикателство.

Компанията за краткосрочни наеми – известна със своите експерименти, свързани с начина на живеене, възнамерява да насърчи този вид съзнателен туризъм и да популяризира в света културния пейзаж на селските райони на Италия, като част от кампанията „Къщи за 1 евро“, популяризиран от селото още през 2019 г., за да се спре обезлюдяването и да се подобри неговото архитектурно наследство.

Самбука ди Сицилия такава, каквато я виждаме днес, има своите корени в годините на арабско господство, от които кварталът на сарацините остава непокътнат, с характерните си тесни и криволичещи улички, понякога слепи, обогатени от малки дворчета. Имотът, поверен на студио Didea от Airbnb – характеризиращ се със сводести стаи, стаи за вход и дървени тавани – е разположен там, където някога е бил замъкът. И ремонтът е съобразен със съществуващите материални, морфологични и структурни характеристики.

Studio Didea фокусира проекта върху елементите за вертикално разпределение: два самоносещи стълбищни обема, които имат различни функции. Изработени от масивна ламарина, боядисана в червено и зелено, тези обеми създават контраст с неутралните и естествени тонове на другите материали, които изграждат стените и подовете – от вар и сурова пръст, които позволяват преминаването на светлина . Главната спалня и кухнята са единствените стаи със специфично предназначение, докато другите пространства са проектирани така, че да приемат гъвкава конфигурация- съобразно нуждите на тези, които ще живеят или отсядат там.

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече