fbpx

Alitalia спира да продава билети, закриват я

Италианският национален превозвач Alitalia обяви, че ще спре да издава билети и ефективно ще прекрати дейността си, докато се готви да бъде закрит и заменен от нова авиокомпания.

Новият превозвач, Italia Transporto Aereo (ITA), планира да започне работа на 15 октомври 2021 г., според авиокомпанията. Alitalia ще спре да продава билети за полети на или след тази дата и ще позволи на пътниците с билети за по-късни полети да разсрочат пътуването си или да поискат възстановяване на сумата.

Пътниците с бонус билети за пътуване след 15 октомври, резервирани чрез програмата за чести летящи на авиокомпанията, MilleMiglia, могат или да променят датите си на пътуване (включително резервации към партньорите в SkyTeam), или да анулират полета си и да получат отново своите мили.

Не е ясно обаче какво ще се случи с неизразходваните мили на MilleMiglia, след като ITA поеме контрола на 15 октомври. ITA е нова авиокомпания, а не ребрандиране на Alitalia след фалит. Съгласно правилата на Европейската комисия, новата авиокомпания не успя да поеме програмата на Alitalia за често пътуващи, въпреки че авиокомпанията ще купи някои от другите активи на Alitalia

Въпреки че има възможност друг превозвач да закупи MilleMiglia и да го управлява за пътници от ITA – подобно на настройката между Aeroplan и Air Canada – няма гаранция, че това ще се случи. Затова е добре тези, които имат мили от MilleMiglia, да се опитат да ги използват преди 15 октомври.

ITA планира да започне като значително по-икономична компания от Alitalia (която е в несъстоятелност от 2017 г. и е национализирана от италианското правителство през март 2020 г.), тъй като кризата с COVID-19 хвърли авиоиндустрията в смут. Новата компания ще има по-малко слотове на миланското летище Linate (LIN) и на римското летище Fiumicino (FCO), отколкото Alitalia.

Въпреки че ITA купува старата марка на Alitalia и ще има италианското правителство за свой най-голям акционер, тя планира да избегне грешките, които доведоха бившия национален превозвач до години на фалит. Новата авиокомпания планира да има по-малко служители, по-малък и по-ефективен флот и да използва по-малко слотове.

Не е ясно обаче доколко новата авиокомпания ще бъде устойчива на конкуренцията от европейските нискотарифни превозвачи като Ryanair и EasyJet, които оказват силен натиск върху основните превозвачи на континента. Докато ITA планира да лети по маршрути на дълги разстояния, международните пътувания остават силно проблемни поради пандемията, заедно с бизнес пътуванията, което може сериозно да повлияе на стартирането на тези маршрути. А превозвачът, който ще бъде заменен – ​​Alitalia, пострада през многобройни реорганизации по време на изключително нерентабилните модерни времена. Сега остава да видим дали наследникът – ITA ще може да очертае различен курс.

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече