fbpx

HAVASI разказва приказки за дракони в НДК

През 2017 г. шоуто на унгареца HAVASI е сред най-продаваните турнета в света с приходи от над 3 млн. долара. Сега прочутият пианист се завръща в България с два концерта HAVASI Symphonic Concert Show – на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК. Остават последни билети за представлението му от 16:30ч.

Концертите му са спектакли с много светлинни ефекти, визуални елементи и мултимедия. HAVASI не се притеснява да съчетава симфоничен оркестър и рок музиканти, мощни гласове на солисти и големи хорове. Музиката, композирана от него и пищното му шоу разказват емоционални приказки за дракони, чужди земи, стихии и любов. 

Преди години HAVASI открива свой път в изкуството, като смесва класическа музика и мотиви от унгарския фолклор. Използва в концертите си и традиционни инструменти. „Цялото представление се основава на унгарските ми корени”, разказва Хаваши в интервю за bTV. „Един от успехите ни е, че комбинирахме унгарската традицонна музика с муждународна музика, защото се гордея с културата си. Свиря на пиано от 4-годишен и винаги съм обичал унгарските народни песни”, допълва той.

HAVASI — My Homeland (SILENCE – The Concert Movie):

В личния плейлист на музиканта HAVASI има песни от Авици, Бах, Елтън Джон, Бионсе, любимци от най-различни музикални жанрове. Той е класически пианист, който ходи на фестивали за електронна музика и за него жанровете нямат значение. „Разнообразието в музиката е много важно”, казва пианистът. „За мен е важно да няма граници в музиката, да не мислиш за жанрове, а да твориш това, което обичаш”.

Какво е успехът според музиканта HAVASI? Да види реакциите на хората след концерт. Наскоро прочита коментар на една жена, че след негов концерт е започнала да гледа на света с други очи. „Ако мога да променя един човек по някакъв начин, то това е най-големият успех за мен”, казва той.

Концертите HAVASI Symphonic Concert Show са на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК. Последните билети се продават в системата на Eventim.

пътешествия любопитно

Три нови директни полета до Сейшелите през 2023 г.

Първите директни полети за 2023 година от България до Сейшелските острови ще стартират от януари. Екзотичната дестинация става все по-достъпна и предпочитана от българите. Самолетните билети са вече в продажба, като чартърите ще свързват София с най-големия остров на Сейшелите – Махе. Те ще се реализират със съдействието на сейшелския туроператор 7South, българските им партньори […]

прочетете повече
любопитно

Откриха Планетариум в София

Пред Центъра за съвременни изкуства “Топлоцентрала” в София беше открит първият в столицата планетариум. Съоръжението, наречено Андромеда, е с височина 4,6 м и диаметър на купола 5 м. Капацитетът на посещения е до 15 души. Най-нетърпеливите посетители ще могат да го посетят още днес, 26 ноември, а работното му време ще е от 11,00 часа […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Гръцката верига Greek Pride е без аналог с хотели от 1 до 5 звезди

С разнообразието си от различни категории хотели и места за настаняване една от водещите хотелски вериги на Балканите – Greek Pride Hotels, е финалист за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. Международно жури от експерти от Балканските страни оценява номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в […]

прочетете повече