fbpx

Oрлин Горанов с “Mamma Mia” на езерото Панчарево

Орлин Горанов е изключителна звезда. Той е известен от сцената като поп певец, естраден певец, бил е и оперен певец, накратко публиката го определя като голям артист. Затова участието му във всеки концерт изпълва присъстващите в залата с радост и възхищение. 

Орлин ще участва в прочутия мюзикъл „Мamma Mia!“ от Бени Андершон и Бьорн Улвеус , режисьор Пламен Карталов на фестивалите на Софийската опера „Опера на върховете“ и  „Музи на водата“ на езерото Панчарево. Директорът на Националната опера получи специално разрешение от авторите на мюзикъла да разработи своя концепция за спектакъла и да предложим друга театрална интерпретация на великите песни на АББА, което определи големия успех на „Мamma Mia!“ на българска сцена.   

Орлин Горанов участва в спектаклите на мюзикъла в  Белоградчик на следните дати: 18, 19, 20 и 21 август. В представленията негови партньори ще бъдат известни имена като Весела Делчева, Людмила Козарева, Деница Шопова, Еделина Кънева, Яница Маслинкова, Александър Георгиев, Георги Арсов, Николай Павлов, Радослав Владимиров, Боян Арсов, Георги Дганов, Пламен Гранжан и др. талантливи актьори.

Орлин Горанов e възпитаник на хор “Бодра смяна“. Музикалната му дарба и великолепните гласови данни са открити от Стефан Диомов по време на военната му служба в Ангамбъла на ГУСВ, чийто солист остава до 1985 г. През годините, в които се провежда конкурсът “Мелодия на годината”, е един от неговите водещи (от 1986 г.). 

През следващите няколко години се утвърждава сред водещите певци в българската популярна музика. За създаването на елегантния му стил допринася и сътрудничеството му с Александър Бръзицов.

Едно от емблематичните му изпълнения е на песента „Светът е за двама“ по музика на Мария Нейкова и текст на Димитър Точев, а сред международните награди, които е получил са: Голямата награда „Златният Орфей“ и много други у нас и в Европа. 

Участието на Орлин Горанов в „Мamma Mia!“ и на неговите колеги е гаранция за успеха на представлението не само в Белоградчик, но и на фестивала „Музи на водата“. Там Орлин Горанов ще пее на 1, 2, 3 и 4 септември. Самият певец казва за играта си в мюзикъла : „Работата в него ми носи голямо удоволствие, затова успехът е сигурен!“

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече