fbpx

Oрлин Горанов с “Mamma Mia” на езерото Панчарево

Орлин Горанов е изключителна звезда. Той е известен от сцената като поп певец, естраден певец, бил е и оперен певец, накратко публиката го определя като голям артист. Затова участието му във всеки концерт изпълва присъстващите в залата с радост и възхищение. 

Орлин ще участва в прочутия мюзикъл „Мamma Mia!“ от Бени Андершон и Бьорн Улвеус , режисьор Пламен Карталов на фестивалите на Софийската опера „Опера на върховете“ и  „Музи на водата“ на езерото Панчарево. Директорът на Националната опера получи специално разрешение от авторите на мюзикъла да разработи своя концепция за спектакъла и да предложим друга театрална интерпретация на великите песни на АББА, което определи големия успех на „Мamma Mia!“ на българска сцена.   

Орлин Горанов участва в спектаклите на мюзикъла в  Белоградчик на следните дати: 18, 19, 20 и 21 август. В представленията негови партньори ще бъдат известни имена като Весела Делчева, Людмила Козарева, Деница Шопова, Еделина Кънева, Яница Маслинкова, Александър Георгиев, Георги Арсов, Николай Павлов, Радослав Владимиров, Боян Арсов, Георги Дганов, Пламен Гранжан и др. талантливи актьори.

Орлин Горанов e възпитаник на хор “Бодра смяна“. Музикалната му дарба и великолепните гласови данни са открити от Стефан Диомов по време на военната му служба в Ангамбъла на ГУСВ, чийто солист остава до 1985 г. През годините, в които се провежда конкурсът “Мелодия на годината”, е един от неговите водещи (от 1986 г.). 

През следващите няколко години се утвърждава сред водещите певци в българската популярна музика. За създаването на елегантния му стил допринася и сътрудничеството му с Александър Бръзицов.

Едно от емблематичните му изпълнения е на песента „Светът е за двама“ по музика на Мария Нейкова и текст на Димитър Точев, а сред международните награди, които е получил са: Голямата награда „Златният Орфей“ и много други у нас и в Европа. 

Участието на Орлин Горанов в „Мamma Mia!“ и на неговите колеги е гаранция за успеха на представлението не само в Белоградчик, но и на фестивала „Музи на водата“. Там Орлин Горанов ще пее на 1, 2, 3 и 4 септември. Самият певец казва за играта си в мюзикъла : „Работата в него ми носи голямо удоволствие, затова успехът е сигурен!“

пътешествия любопитно

Бегликташ, българският Стоунхендж – тайни и мистерии

Само на 3 км. североизточно от Приморско, върху хребета на Маслен нос или там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито и мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. То се явява най-големия отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие, който става известен на науката чак през 2003 г.. Бегликташ /превод от турски – […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Жеги в Европа! А в Африка карат ски – в Лесото

Докато милиони в цяла Европа се потят през лято с рекордни горещини, други в Африка карат ски. Но не се притеснявайте! Това не е още един знак за изменението на климата, а по-скоро очарователна аномалия на Лесото, малко планинско кралство, изцяло заобиколено от Южна Африка. Лесото има eдна малко странна географска претенция за слава: това […]

прочетете повече
пътешествия изкуство любопитно

Какви “Видения от древността” се крият из непознатата българска природа?

Журналистът и пътешественик Николай Н. Нинов, познат с изданията „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, се завръща в книжарниците с  „Видения от древността. Ескизи от мистична България“ –  четвъртата книга от своята поредица с пътеписи, разкриваща някои от най-мистичните кътчета […]

прочетете повече