fbpx

Postmodern Jukebox пристигат в България

Остават само няколко дни до концерта на американската формация на 29 юни в НДК

The Grand Reopening Tour на най-цветните и жизнерадостни музиканти, стъпвали някога у нас, Postmodern Jukebox, тръгна в началото на годината в две вълни – из Америка и Европа. Наближава концертът им в София – на 29 юни, в зала 1 на НДК.

С турнето си The Grand Reopening Tourслед двегодишно мълчание на музикалните сцени, те откриха радостта от музиката и срещите на живо със своята публика, която никога не остава безучастна, а започва да танцува, независимо дали е в нощен клуб или в голяма концертна зала.

Това е и петото гостуване на формацията в България, като при последния им концерт в края на 2019г., водено от емблемата им Кейси Ейбрамс, залата не успя да побере публиката.

Postmodern са музиканти, инстументалисти, невероятни вокали, танцьори, актьори – всички прецизно избирани от своя откривател, създател и ментор – пианистът Скот Брадли. Събирани са сред най-добрите в Америка – от големи концертни зали, от нощни клубове, риалити формати, ТВ програми, от най-затънтени места на Америка. Сред тях има самоуки музиканти, но и преподаватели по музика, финалисти в American Idols, а също и носители на Грами. 

Обединява ги едно – в каквато и формацията да бъдат комбинирани, съставят уникален сценичен образ, шоу от великолепие, веселие и най-вече изискан музикален вкус, който пренася публиката в най-различни музикални епохи и стилове – прескача от Ню-Орлиънския джаз от 20-те, соул музиката, суинга, винтидж стил Франк Синатра до Doo-Wop-a от 50-те, Surf Rock-a на 60-те. И всичко това излязло от ръцете на музикалния гений, техния създател Скот Брадли, който прави аранжиментите на всички парчета. Той може да обърне с хастара дори и най-скучното парче от съвременната поп музика и да го превърне в хит.

Затова ги наричат „крале на винтижд културата”, „машина на времето”. А историята им е като на кино – от първия запис в мазето на Скот Брадли, пуснат в мрежата, до космическите над 1 милиард гледания вYouTube към днешна дата, с над 5,7 милиона последователи и над 3 млн. фена във facebook

„Ужасно е как историята се повтаря – казва Брадли, – и поразително как хората през 20-те години на миналия век говорят за същите чувства, преживявайки  пандемията. Те просто са искали да излязат, да танцуват, да се забавляват, и да се срещат отново. Музиката е изпълнявала толкова ценна функция. И няма никакъв заместител на това –  да се съберем и заедно и да почувстваме силата и мощта на живота”.

Елате да ги видите и да почувстваме отново радостта от музиката на живо – 29 юни, зала 1 на НДК. Билети се продават в системата на Eventim.

Feel It Still – Portugal The Man ( ‘60’s “Mr. Postman” Style Cover) ft. Joey, Adanna, Nina Ann

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече