fbpx

Qantas започва полети до Лондон, LA, Ванкувър и Сингапур от 18 декември

Австралийският национален превозвач Qantas обяви първия си график за полети от близо две години насам. Авиокомпанията ще възобнови най -популярните си полети: до Лондон, Лос Анджелис, Ванкувър и Сингапур от Мелбърн и Сидни от 18 декември и вече пусна билети в продажба.

На 19 декември полетните маршрути ще включват Токио и Фиджи, както и услуги от Бризбейн до Сингапур и Лос Анджелис. Еднопосочният билет до Лондон ще струва около 2800 долара.

 „Подготвяме се за постепенно възобновяване на международните полети от средата на декември 2021 г., като плановете са свързани с разпространението на ваксинацията в Австралия и ключовите международни пазари”, се казва в официално изявление на сайта на Qantas.

Според актуалните  прогнози, Австралия се очаква да достигне прага на ваксинация на национално ниво от 80% през декември 2021 г., което би предизвикало постепенно отваряне на международните граници.

Компанията обаче предупреждава, че планираните полети „подлежат на държавно и регулаторно одобрение“. Стефани Тъли, директор по пътническите полети, заяви, че ако все още се изисква двуседмична хотелска карантина за ваксинирани пристигащи в Австралия, „няма да получим търсенето, към което се стремим“. Спорен нея, тестването би трябвало да е достатъчно.

Очаква се австралийската забрана за международни пътувания да бъде отменена в деня преди въвеждането на маршрутите на Qantas. „Спешният период за биологична сигурност на човека“, който забранява на австралийците да летят в чужбина, трябваше да приключи на 17 септември, но сега ще продължи до 17 декември.

Федералното правителство заяви, че удължаването се основава на медицински и епидемиологични съвети, предоставени от Австралийския главен комитет за защита на здравето и главния медицински директор на Британската общност.

Изпълнителният директор на Qantas Алън Джойс даде да се разбере, че само напълно ваксинираните пътници ще могат да се възползват максимално от дестинациите за пътуване на авиокомпанията, когато границите се отворят отново.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Да идем на кино: “Баншите от Инишерин”, с 9 номинации за Оскар

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече