Qantas започва полети до Лондон, LA, Ванкувър и Сингапур от 18 декември

Австралийският национален превозвач Qantas обяви първия си график за полети от близо две години насам. Авиокомпанията ще възобнови най -популярните си полети: до Лондон, Лос Анджелис, Ванкувър и Сингапур от Мелбърн и Сидни от 18 декември и вече пусна билети в продажба.

На 19 декември полетните маршрути ще включват Токио и Фиджи, както и услуги от Бризбейн до Сингапур и Лос Анджелис. Еднопосочният билет до Лондон ще струва около 2800 долара.

 „Подготвяме се за постепенно възобновяване на международните полети от средата на декември 2021 г., като плановете са свързани с разпространението на ваксинацията в Австралия и ключовите международни пазари”, се казва в официално изявление на сайта на Qantas.

Според актуалните  прогнози, Австралия се очаква да достигне прага на ваксинация на национално ниво от 80% през декември 2021 г., което би предизвикало постепенно отваряне на международните граници.

Компанията обаче предупреждава, че планираните полети „подлежат на държавно и регулаторно одобрение“. Стефани Тъли, директор по пътническите полети, заяви, че ако все още се изисква двуседмична хотелска карантина за ваксинирани пристигащи в Австралия, „няма да получим търсенето, към което се стремим“. Спорен нея, тестването би трябвало да е достатъчно.

Очаква се австралийската забрана за международни пътувания да бъде отменена в деня преди въвеждането на маршрутите на Qantas. „Спешният период за биологична сигурност на човека“, който забранява на австралийците да летят в чужбина, трябваше да приключи на 17 септември, но сега ще продължи до 17 декември.

Федералното правителство заяви, че удължаването се основава на медицински и епидемиологични съвети, предоставени от Австралийския главен комитет за защита на здравето и главния медицински директор на Британската общност.

Изпълнителният директор на Qantas Алън Джойс даде да се разбере, че само напълно ваксинираните пътници ще могат да се възползват максимално от дестинациите за пътуване на авиокомпанията, когато границите се отворят отново.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More