fbpx

Qantas започва полети до Лондон, LA, Ванкувър и Сингапур от 18 декември

Австралийският национален превозвач Qantas обяви първия си график за полети от близо две години насам. Авиокомпанията ще възобнови най -популярните си полети: до Лондон, Лос Анджелис, Ванкувър и Сингапур от Мелбърн и Сидни от 18 декември и вече пусна билети в продажба.

На 19 декември полетните маршрути ще включват Токио и Фиджи, както и услуги от Бризбейн до Сингапур и Лос Анджелис. Еднопосочният билет до Лондон ще струва около 2800 долара.

 „Подготвяме се за постепенно възобновяване на международните полети от средата на декември 2021 г., като плановете са свързани с разпространението на ваксинацията в Австралия и ключовите международни пазари”, се казва в официално изявление на сайта на Qantas.

Според актуалните  прогнози, Австралия се очаква да достигне прага на ваксинация на национално ниво от 80% през декември 2021 г., което би предизвикало постепенно отваряне на международните граници.

Компанията обаче предупреждава, че планираните полети „подлежат на държавно и регулаторно одобрение“. Стефани Тъли, директор по пътническите полети, заяви, че ако все още се изисква двуседмична хотелска карантина за ваксинирани пристигащи в Австралия, „няма да получим търсенето, към което се стремим“. Спорен нея, тестването би трябвало да е достатъчно.

Очаква се австралийската забрана за международни пътувания да бъде отменена в деня преди въвеждането на маршрутите на Qantas. „Спешният период за биологична сигурност на човека“, който забранява на австралийците да летят в чужбина, трябваше да приключи на 17 септември, но сега ще продължи до 17 декември.

Федералното правителство заяви, че удължаването се основава на медицински и епидемиологични съвети, предоставени от Австралийския главен комитет за защита на здравето и главния медицински директор на Британската общност.

Изпълнителният директор на Qantas Алън Джойс даде да се разбере, че само напълно ваксинираните пътници ще могат да се възползват максимално от дестинациите за пътуване на авиокомпанията, когато границите се отворят отново.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More