fbpx

TОП 5 природни чудеса на гръцките острови

Гръцките острови са известни с много неща. Понякога заради техната уникална култура или история, понякога заради плажовете и нощния живот. Но има едно нещо, което често забравяме – пейзажите, които ще посрещнат хората, когато пристигнат.

Всеки остров има своя собствена специфика. Някои са издигнати над останалите не само с природната си красота, но и с уникалните и вдъхващи страхопочитание чудеса. Така че, ако пътувате до островите на Гърция, огледнете този списък – има какво да си набележите за разглеждане:

Пещерата Мелисани

Поемането на пътешествие през пещерите Мелисани е по-скоро като навлизане в свят на мечти, отколкото в стара система от подземни тунели. Широкият, назъбен вход ви примамва по вълнуващ, но леко зловещ начин. Обстановката носи аура на мистерия. Навлизайки по-дълбоко в пещерата, скоро ще се озовете в нейното сърце. Големият басейн е заобиколен от стръмни скални стени, покрити с растителен живот, отгоре се крие огромен отвор; като гигантски естествен капандур. Това позволява на слънчевата светлина да пада във водата, осветявайки я в красив тюркоаз, който се отразява от стените на пещерата и кара цялото място да оживее. Този малък рай под повърхността на Кефалония, един от Йонийските острови, е просто преживяване, което не можете да пропуснете.

Самарското дефиле

Дефилето на Самария е място като никое друго. Точно като пещерата Мелисани, то изглежда като сцена от “Игра на тронове”. Разположено на остров Крит, дефилето е смесица от ръбове на скали, пътеки, оживен растителен живот и зашеметяващи гледки. Местоположението е идеално за хора, търсещи приключения или за всеки, който иска да оцени красотата на природата в нейния най-чист вид.

Санторини

Ако пътувате на север от Крит, скоро ще стигнете до доста необичаен остров. За разлика от останалите, разпръснати из Гърция, които са дом на бели плажове и тучна зеленина, този остров е контрастно тъмен и не на място. Остров Санторини наистина е особен, но това не е изненадващо, като се има предвид, че той е резултат от древно вулканично изригване. Лавата от изригването се е охладила, когато се сблъскала с водите на Средиземно море, образувайки сушата, която сега познаваме като Санторини. На острова можете да се насладите на неземни вулканични пейзажи, докато вървите по някоя от многобройните му туристически пътеки. Можете също така да посетите вулкана, образувал остров – все пак внимавайте, тъй като все още е активен.

Джиола

На остров Тасос има басейн, известен като Giola; построен не от човек, а от майката земя. Точно като скален басейн, който бихте намерили до всеки морски град, Giola е просто басейн, пълен с прясна средиземноморска вода. Въпреки това, това е много по-зрелище от обикновения скален басейн. Скалното легло отдолу му придава зашеметяващ тюркоазен блясък, а топлата средиземноморска вода се комбинира със слънцето, за да създаде гигантски естествен басейн и великолепно място за плуване. Няма рискове да бъдете отнесени от вълните, изядени от акули или ужилени от медузи – това е едно чудесно място за почивка насред естествен басейн за къпане.

Горещите извори на Самотраки

Самотраки е малък остров, разположен близо до бреговете на Гърция и Турция и е може би място, за което много малко хора знаят. Въпреки че може да няма родословието на някои от по-големите и по-известни острови, той има нещо, което те нямат. В рамките на град Терма има редица горещи извори. Тези великолепни места са лесни за достигане и предлагат комбинация от невероятни скални образувания, растителен живот и примамливи водопади.

Открийте още интересни места на картата на Гърция.

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече